МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

От 20 до 24 юли 2018 г. се подават заявления за участие в трети етап на класиране за прием в VIII клас. Свободните места за трети етап на класиране са обявени на сайта на РУО - Кюстендил и в училищата-гнезда, определени за подаване на заявления за трети етап на класиране.

Местата за подаване на документите за свободните места в област Кюстендил са ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13).
Учениците класирани и записали се на първи/втори етап на класиране и след това изтеглили документите си след обявяване на свободните места на 19.07.2018 г. могат да подадат заявление за трети етап на класиране само на хартиен носител в училищата-гнезда (не могат да подадат заявление онлайн).

За участие в III-ти етап на класиране учениците подават документи както за I-ви етап на класиране. В заявлението до началника на РУО могат да променят и пренаредят желанията си за обявените свободни места, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.

В III-ти етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и във втория етап на класирането.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРИЕМА В VIII КЛАС

Предстоящо

120 ГОДИНИ ОУ “НЕОФИТ РИЛСКИ“ ДУПНИЦА

С грандиозен празничен концерт, продължил повече от два часа пред препълнената зала на ОДТ „Невена Коканова“, на 17 май бе отбелязана 120-годишнината от основаване на училището. На събитието присъстваха много гости – учители-ветерани, начело с директора Стефан Чавеев, бивши възпитаници и служители на училището, родители, представители на Община Дупница, на училищното настоятелство и обществения съвет.


Концертът започна с официална част – слово на директора Бистра Стойкова, поздравителни адреси от кмета на общината – инж. Методи Чимев и от началника на РУО Радостина Новакова, филм-презентация за историята, традициите, съвременното развитие и постижения на училището, рецитал „120 години – стъпки към светлото“ по стихове на поетесата Мариана Александрова – преподавател в училището. Особено приповдигнатата и тържествена атмосфера създадоха изпълненията на химна на РБ и „Многая лета“ от мъжки хор „Свети Иван Рилски“ с диригент Таня Камбурова. В богатата концертната част се изявиха групите за извънкласни занимания по проект „Твоят час“ – „Модерен балет“ с ръководител Мая Владимирова, „Модерни танци“ с ръководител Александър Димитров, вокалните групи:“Звездици“ с ръководител Елка Иванова и „Устрем“ с ръководител Костадин Димов, талантливите индивидуални изпълнители Ивайла Кръстева, Димитър Стоянов и Стефани Пешова.
В програмата се включиха и възпитаниците на училището: Воин Войнов с танцовите състави към ОУ“Неофит Рилски“ – „Дани“ и състав „Актавис“, Магдалена Лобутова с група “Сладурите“ и балерината Моника Есова, чиито изпълнения предизвикаха истински фурор в залата.
Много възхищение и овации събра есето на ученичката Габриела Владимирова, победител в конкурса:“Моето училище празнува“.Тя отправи от името на всички учениците и своя поздрав и признателност към учителите и директора на училището.
Концертът завърши с химна на училището по стихове на Марияна Александрова и музика Костадин Димов, който запяха всички присъстващи в залата.
Празникът продължи с коктейл „Среща на поколенията“ в ресторант„Вардар“, побрал повече от сто преподаватели и гости.