МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

Патронен празник под надслов "120 години от създаването на ОУ "Евлоги Георгиев", град Дупница

На 7-ми ноември, в навечерието на християнския празник на Архангел Михаил, тържествено бе отбелязан патронният празник на ОУ "Евлоги Георгиев", гр. Дупница. Тази година денят премина още по-вълнуващо и емоционално, защото училището е посветило учебната 2017 – 2018 година на 120 години от създаването си.
В спортната зала на град Дупница учителите, учениците и родителите бяха подготвили празнична програма и спортен празник. Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бе госпожа Радостина Новакова - Началник на РУО - Кюстендил, господин Иво Гърнев - председател на Управителния съвет на Училищното настоятелство, господин Росен Николов – заместник-председател на Обществения съвет, бивши учители, родители на ученици.


По случай 120-тата годишнина след химна на Република България бе изпълнен за първи път химн на училището. Учениците изпяха песента с гордост и вълнение пред пълната зала. На нейните автори госпожа Светла Войнова, създала текста на химна, и господин Стефан Гълъбов, композитор на музиката, бяха връчени специални подаръци и грамоти. Директорът на училището госпожа Румяна Гиргинова им благодари, че са осъществили една дългогодишна мечта и са обединили всички с песен, която ще остане в историята. Тя честити празника на всички присъстващи. С вълнение и гордост прочете поздравителния адрес от госпожа Новакова, в който тя поздравява целия колектив за това, че ОУ„ Евлоги Георгиев” се превърна в притегателен център за младите хора, които търсят най-добрата подготовка за децата си, за да им гарантира успех в бъдещата им реализация в живота и избраната професия. С поздравителния адрес Госпожа Новакова пожела на всички да бъдат мечтатели и откриватели, за да направят живота си интересен и смислен!
Във връзка с юбилея на училището госпожа Гиргинова обяви началото на една нова инициатива. През настоящата учебна година учениците и учителите ще направят препис на Паисиевата „История славянобългарская”, като вложат частица от себе си в тази свещена книга за идните поколения ученици на ОУ „Евлоги Георгиев”.
С много смях и забавление ученици, родители и учители, разпределени в три отбора „Ракета”, „Комета” и „Стрела” протече спортното състезание под мотото "Бързи, смели, сръчни с мама, татко и моят учител". Журито също бе съставено от родители и оглавено от господин Иво Гърнев. С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри. Всички участници бяха наградени с медали и грамоти от училището.
Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, от танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.
Бяха наградени и победителите в предварително обявените конкурси за литература и за рисунка на тема „120 години ОУ "Евлоги Георгиев”.
Празничната програма продължи в двора на училището с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия, и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства.
Празникът завърши с кръшно българско хоро и с пожелания за здраве и успехи на всички!