МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Съгласно Заповед № РД09-642/12.03.2021 г., изменена и допълнена със Заповед № РД09-683/15.03.2021 г. на министъра на образованието и науката за учениците от V до XII клас от училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на област Кюстендил да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, считано от 15.03.2021 г. до 02.04.2021 г. включително.

 

 

МЕСЕЧНА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ДО 14-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПРИ ОБЯВЕНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ИЛИ ОБЯВЕНА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Предстоящо

Предстои заключителният етап от обучението за оценяване в електронна среда на изпитните работи в IV клас от НВО по БЕЛ, в VII и в X клас от НВО по математика.

Публикувано на 09.03.2021 г.

Всички участници, които са участвали в предходните етапи на обучението, регистрирали са се в електронната среда, проверили са и са оценили съответния изискуем брой писмени работи за съответния клас и предмет, следва:

1. На 19 март 2021 г. от 12:00 до 17:00 часа трябва да проверят и да оценят определен брой писмени работи.

2. Участниците да организират преките си задължения в училищата, така че да имат възможност да се включат в последния етап на обучението.

3. Допълнителни указания ще получат по електронен път от организаторите на обучението.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Публикувано на 13.05.2021 г.

В изпълнение на чл. 15, ал. 2 от Правилника за устройството и функциите на Националния инспекторат по образованието, ОБЯВЯВАМ обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Заявления за участие в обучението ще се приемат от 17 май до 21 юни 2021 г. в офиса на НИО от 9.30 до 17.00 ч. всеки работен ден на следния адрес: София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 52 Б, ет. 7, офис 2 или изпратени по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Необходими документи:

Прочети още...

Патронен празник под надслов "120 години от създаването на ОУ "Евлоги Георгиев", град Дупница

На 7-ми ноември, в навечерието на християнския празник на Архангел Михаил, тържествено бе отбелязан патронният празник на ОУ "Евлоги Георгиев", гр. Дупница. Тази година денят премина още по-вълнуващо и емоционално, защото училището е посветило учебната 2017 – 2018 година на 120 години от създаването си.
В спортната зала на град Дупница учителите, учениците и родителите бяха подготвили празнична програма и спортен празник. Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бе госпожа Радостина Новакова - Началник на РУО - Кюстендил, господин Иво Гърнев - председател на Управителния съвет на Училищното настоятелство, господин Росен Николов – заместник-председател на Обществения съвет, бивши учители, родители на ученици.


По случай 120-тата годишнина след химна на Република България бе изпълнен за първи път химн на училището. Учениците изпяха песента с гордост и вълнение пред пълната зала. На нейните автори госпожа Светла Войнова, създала текста на химна, и господин Стефан Гълъбов, композитор на музиката, бяха връчени специални подаръци и грамоти. Директорът на училището госпожа Румяна Гиргинова им благодари, че са осъществили една дългогодишна мечта и са обединили всички с песен, която ще остане в историята. Тя честити празника на всички присъстващи. С вълнение и гордост прочете поздравителния адрес от госпожа Новакова, в който тя поздравява целия колектив за това, че ОУ„ Евлоги Георгиев” се превърна в притегателен център за младите хора, които търсят най-добрата подготовка за децата си, за да им гарантира успех в бъдещата им реализация в живота и избраната професия. С поздравителния адрес Госпожа Новакова пожела на всички да бъдат мечтатели и откриватели, за да направят живота си интересен и смислен!
Във връзка с юбилея на училището госпожа Гиргинова обяви началото на една нова инициатива. През настоящата учебна година учениците и учителите ще направят препис на Паисиевата „История славянобългарская”, като вложат частица от себе си в тази свещена книга за идните поколения ученици на ОУ „Евлоги Георгиев”.
С много смях и забавление ученици, родители и учители, разпределени в три отбора „Ракета”, „Комета” и „Стрела” протече спортното състезание под мотото "Бързи, смели, сръчни с мама, татко и моят учител". Журито също бе съставено от родители и оглавено от господин Иво Гърнев. С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри. Всички участници бяха наградени с медали и грамоти от училището.
Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, от танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.
Бяха наградени и победителите в предварително обявените конкурси за литература и за рисунка на тема „120 години ОУ "Евлоги Георгиев”.
Празничната програма продължи в двора на училището с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия, и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства.
Празникът завърши с кръшно българско хоро и с пожелания за здраве и успехи на всички!