МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

 

В периода от 14.12.2018 г. до 19.02.2019 г. в област Кюстендил ще се проведат общинските кръгове на ученическите олимпиади за учебната 2018/2019 година, съгласно определения график.

  4

Утвърдени графици за провеждане на областните и националните кръгове на ученическите олимпиади, на националните състезания и на националните състезания по професии за учебната 2018/2019 година.


На вниманието на РАБОТОДАТЕЛИ и ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ от ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ!

Във връзка с изготвяне на предложението за държавен план-прием за учебната 2019/2020 година за област Кюстендил на основание чл. 50, ал. 3 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование Регионално управление на образованието – Кюстендил кани работодателите и представителни организации на работодателите от област с административен център Кюстендил да направят заявки за прием на ученици в VIII клас за обучение по защитени специалности от професии, специалности от професии с доказан текущ или прогнозиран недостиг от специалисти на пазара на труда и други търсени на пазара на труда професии и специалности от професии по приложения образец.
Заявките могат да се направят и чрез училищата в срок до 15 януари 2019 година.

Заявка за държавен план-прием на ученици в VIII клас за обучение по специалности от професии за учебната 2019/2020 година

ПОДРОБНОСТИ ЗА ДПП

Предстоящо

На 16.02.2019 г. от 09.00 часа ще се проведат областните кръгове на олимпиадите по:

  • история и цивилизация. Училища-домакини: ОУ "Хр. Павлович" - Дупница и ОУ "Проф. М. Дринов" - Кюстендил.
  • испански език. Училище-домакин: СУ "Св. П. Хилендарски" - Дупница.
  • информатика. Училище-домакин: ПМГ "Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил.

Патронен празник под надслов "120 години от създаването на ОУ "Евлоги Георгиев", град Дупница

На 7-ми ноември, в навечерието на християнския празник на Архангел Михаил, тържествено бе отбелязан патронният празник на ОУ "Евлоги Георгиев", гр. Дупница. Тази година денят премина още по-вълнуващо и емоционално, защото училището е посветило учебната 2017 – 2018 година на 120 години от създаването си.
В спортната зала на град Дупница учителите, учениците и родителите бяха подготвили празнична програма и спортен празник. Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бе госпожа Радостина Новакова - Началник на РУО - Кюстендил, господин Иво Гърнев - председател на Управителния съвет на Училищното настоятелство, господин Росен Николов – заместник-председател на Обществения съвет, бивши учители, родители на ученици.


По случай 120-тата годишнина след химна на Република България бе изпълнен за първи път химн на училището. Учениците изпяха песента с гордост и вълнение пред пълната зала. На нейните автори госпожа Светла Войнова, създала текста на химна, и господин Стефан Гълъбов, композитор на музиката, бяха връчени специални подаръци и грамоти. Директорът на училището госпожа Румяна Гиргинова им благодари, че са осъществили една дългогодишна мечта и са обединили всички с песен, която ще остане в историята. Тя честити празника на всички присъстващи. С вълнение и гордост прочете поздравителния адрес от госпожа Новакова, в който тя поздравява целия колектив за това, че ОУ„ Евлоги Георгиев” се превърна в притегателен център за младите хора, които търсят най-добрата подготовка за децата си, за да им гарантира успех в бъдещата им реализация в живота и избраната професия. С поздравителния адрес Госпожа Новакова пожела на всички да бъдат мечтатели и откриватели, за да направят живота си интересен и смислен!
Във връзка с юбилея на училището госпожа Гиргинова обяви началото на една нова инициатива. През настоящата учебна година учениците и учителите ще направят препис на Паисиевата „История славянобългарская”, като вложат частица от себе си в тази свещена книга за идните поколения ученици на ОУ „Евлоги Георгиев”.
С много смях и забавление ученици, родители и учители, разпределени в три отбора „Ракета”, „Комета” и „Стрела” протече спортното състезание под мотото "Бързи, смели, сръчни с мама, татко и моят учител". Журито също бе съставено от родители и оглавено от господин Иво Гърнев. С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри. Всички участници бяха наградени с медали и грамоти от училището.
Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, от танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.
Бяха наградени и победителите в предварително обявените конкурси за литература и за рисунка на тема „120 години ОУ "Евлоги Георгиев”.
Празничната програма продължи в двора на училището с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия, и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства.
Празникът завърши с кръшно българско хоро и с пожелания за здраве и успехи на всички!