МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“

През месец май приключи националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. В реализирането на дейностите се включиха общо над 5 500 ученици, заедно с техните учители и родители от цялата страна. Проектите бяха насочени към превенция на рисковите за здравето фактори.
Конкурсът се проведе по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерството на околната среда и водите и Представителство на Европейската комисия в България.


Тазгодишната церемония по награждаване се състоя на 19 юни в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ - гр. София. Присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, зам.-министърът на образованието и науката – Таня Михайлова и други представители на министерства, както и ръководителят на Представителството на Европейската комисия – Огнян Златев.
Общият брой проекти бяха 102, от които 65 приключиха успешно.
Учениците от IIб клас с ръководител г-жа Зоя Георгиева при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - гр. Кюстендил, се включиха в инициативата с проект „Здравословно хранене и спорт – ключ към добро здраве“. Проектът бе сред номинираните от Министерството на здравеопазването и зае II място в първа възрастова група / 1 – 4 клас/. Лично министър Кирил Ананиев връчи грамота и статуетка на ръководителя на проекта г-жа Зоя Георгиева.
Учениците получиха предметни награди – раници и шапки.
Министерството на здравеопазването изрази благодарност към всички участници в
проектите.