МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Съгласно Заповед № РД09-642/12.03.2021 г., изменена и допълнена със Заповед № РД09-683/15.03.2021 г. на министъра на образованието и науката за учениците от V до XII клас от училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на област Кюстендил да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, считано от 15.03.2021 г. до 02.04.2021 г. включително.

 

 

МЕСЕЧНА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ДО 14-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПРИ ОБЯВЕНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ИЛИ ОБЯВЕНА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Предстоящо

Предстои заключителният етап от обучението за оценяване в електронна среда на изпитните работи в IV клас от НВО по БЕЛ, в VII и в X клас от НВО по математика.

Публикувано на 09.03.2021 г.

Всички участници, които са участвали в предходните етапи на обучението, регистрирали са се в електронната среда, проверили са и са оценили съответния изискуем брой писмени работи за съответния клас и предмет, следва:

1. На 19 март 2021 г. от 12:00 до 17:00 часа трябва да проверят и да оценят определен брой писмени работи.

2. Участниците да организират преките си задължения в училищата, така че да имат възможност да се включат в последния етап на обучението.

3. Допълнителни указания ще получат по електронен път от организаторите на обучението.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Публикувано на 13.05.2021 г.

В изпълнение на чл. 15, ал. 2 от Правилника за устройството и функциите на Националния инспекторат по образованието, ОБЯВЯВАМ обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Заявления за участие в обучението ще се приемат от 17 май до 21 юни 2021 г. в офиса на НИО от 9.30 до 17.00 ч. всеки работен ден на следния адрес: София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 52 Б, ет. 7, офис 2 или изпратени по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Необходими документи:

Прочети още...

Награди за учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в ХХ Национален конкурс за театър на испански език

На 22-23.02.2019 г. в театъра на НАТФИЗ се проведе ХХ Национален конкурс за ученически театър на испански език, който бе открит от Н. Пр. Хосе Луис Тапия, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България. С поздравления към участниците се обърнаха г-н Сесар Аха Мариньо – съветник по въпросите на образованието към Испанското посолство и г-жа Веселина Ганева – държавен експерт по образованието в МОН. Гости на националния конкурс бяха представители на Образователния отдел към Посолството на Испания в България, Институт Сервантес-София, Министерството на образованието и науката.


Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, представиха пиесата „La insula de Barataria“ от Алехандро Касона. Техни ръководители са Ана Хуанас Агилар и Донка Тодорова. Учениците ни се съревноваваха с техни връстници от езиковите гимназии с изучаване на испански език като първи чужд език, включени в междуправителственото споразумение на образователните министерства на Република България и Кралство Испания. Голямата награда за главна мъжка роля грабна Цветомир Павлов от IХ клас. Ана Хуанас Агилар бе отличена с приз за най-добра режисура. Грамоти получиха всички участници в пиесата и техните ръководители. Училището ни попълни витрината с купите, донесени след награждаването.
Подготовката за пиесата започна още в началото на учебната 2018/2019 година. С много ентусиазъм и страст работиха Ванина Станимирова от Х клас, Цветомир Павлов, Ралица Маврова, Бойчо Кечеджиев, Катерина Цикловска, Драгомир Десподов, Венета Владкова и Даниела Грозданова от IX клас. Репетираха в училището, показаха таланта си и на сцената на Драматичен театър „Невена Коканова“, гр. Дупница. Рисуваха, правиха декори, забавляваха си и увлякоха родители, учители и съученици. Доказаха, че талантът, трудът и желанието да учиш се възнаграждават. На конкурса показаха завидно владеене на испански език, театрално майсторство и заслужено спечелиха бурни овации и много приятели.