МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

Срещи в Мадрид

Учениците от испанските паралелки на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница гостуват през пролетната ваканция на Българското училище във Фуенлабрада, Мадрид. Те са посрещнати с български песни, стихове и народни танци от децата, директорката на школото Мадлена Будинова и преподавателите Ваня Петрова и Гергана Маджарова. След емоционалните разговори ученици, учители и родители се хващат на българско хоро.


По време на визитата си в Испания учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница се запознават с богатото културно и историческо наследство в редица музеи – „Прадо“, „Кралица София“ и Кралския дворец, посещават и емблематичните „Пласа де Oриентe“, „Пласа Испания“, „Пласа Майор“, площад „Пуерта дел Сол“ с известната фигура мечката и ягодовото дърво. Любителите на спорта не пропускат и дома на „Реал Мадрид“ – стадион „Сантяго Бернабео“.
Учениците посещават и съхранилия духа на Средновековието град Толедо, където опитват типични за региона ястия, разглеждат готическата катедрала и разговарят с местни жители.