МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

ЕВРОПЕЙСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ОТВОРЕНИ ВРАТИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА” В ГР. КЮСТЕНДИЛ

На 7 октомври 2014 г. в читалище „Братство 1869" гр. Кюстендил ще се проведе „Европейско изложение отворени врати за образование в чужбина".

Изложението е насочено към всички кандидат-студенти и има за цел да даде цялостна информация за най-перспективните специалности и реномирани университети в Европа и Америка, както и да срещне младите хора със специалисти и представители на чуждестранни университети.

 

И през тази година сред най-популярните дестинации за образование в чужбина остават Великобритания, Франция, Германия – според езика на преподаване; а също така Холандия, Дания и останалите Скандинавски страни – с преподаване на английски език. Важно е кандидат-студентите навреме да се запознаят с процесите, през които ще преминат и сроковете, които трябва да спазват, за да доведат кандидатстването си до успешен край! Новите тенденции във висшето образование в чужбина бележат завишени изисквания за прием във високорейтинговите университети. Това стимулира процеса на предварителна подготовка и кара младите хора преди годината на завършването си да търсят по-отговорно допълнителна информация за своята кариерна ориентация и най-подходящите за тях университети.

Изложението ще започне от 11:00 ч. и ще продължи до 14:30 ч.

На него кандидат-студентите ще проведат срещи с консултанти и ще получат актуална информация за университетите в чужбина.

Организатори на събитието са Информационен център Европа Директно – Кюстендил и Консултантска къща „Дарби" гр. София.