МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

Националната седмица на четенето в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Дупница

На 10.12.2015 година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ учениците от V „а“ клас влязоха в ролите на любимите си и познати, и непознати герои от различни произведения. Учениците се включиха в инициативата „Мама, татко и аз четем заедно“- четене с родители. На събитието бяха поканени майки, баби и бащи. Децата „дръпнаха завесата“ и представлението започна. Всяко дете чете своята любима приказка. Петокласниците направиха импровизирана библиотека в класната, стая като всеки беше донесъл любимата си книга. Представиха се пред събралите се гости с избрания си любим момент, като „скачаха“ от книга в книга, от жанр в жанр, от епоха в епоха…

Успяха да върнат родителите си в отдавна забравени светове…световете на приказките! Родителите от своя страна, запленени от приказната магия, подариха на своите деца по една книга с вълнуващи послания и мъдри думи, които прочетоха пред всички. Успяха да развълнуват децата си и чувствата бяха наистина взаимни. Това беше един вълнуващ ден, в който всички в класната стая се разхождаха не с телефони, а с книжки в ръце. И както се случва в приказките – доброто победи!
Учениците пък от седми клас осъществиха друга инициатива - четене на Коледна приказка в детска градина номер 7 – гр. Дупница на деца от втора група. Седмокласниците, които като малки са били в същата детска градина, направиха денят наистина специален за всички. Събитието беше уникално, изпълнено с изключително много положителни емоции! Всички останаха доволни, създадено бе коледно настроение.