МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Съгласно Заповед № РД09-642/12.03.2021 г., изменена и допълнена със Заповед № РД09-683/15.03.2021 г. на министъра на образованието и науката за учениците от V до XII клас от училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на област Кюстендил да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, считано от 15.03.2021 г. до 02.04.2021 г. включително.

 

 

МЕСЕЧНА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ДО 14-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПРИ ОБЯВЕНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ИЛИ ОБЯВЕНА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Предстоящо

Предстои заключителният етап от обучението за оценяване в електронна среда на изпитните работи в IV клас от НВО по БЕЛ, в VII и в X клас от НВО по математика.

Публикувано на 09.03.2021 г.

Всички участници, които са участвали в предходните етапи на обучението, регистрирали са се в електронната среда, проверили са и са оценили съответния изискуем брой писмени работи за съответния клас и предмет, следва:

1. На 19 март 2021 г. от 12:00 до 17:00 часа трябва да проверят и да оценят определен брой писмени работи.

2. Участниците да организират преките си задължения в училищата, така че да имат възможност да се включат в последния етап на обучението.

3. Допълнителни указания ще получат по електронен път от организаторите на обучението.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Публикувано на 13.05.2021 г.

В изпълнение на чл. 15, ал. 2 от Правилника за устройството и функциите на Националния инспекторат по образованието, ОБЯВЯВАМ обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Заявления за участие в обучението ще се приемат от 17 май до 21 юни 2021 г. в офиса на НИО от 9.30 до 17.00 ч. всеки работен ден на следния адрес: София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 52 Б, ет. 7, офис 2 или изпратени по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Необходими документи:

Прочети още...

УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ ХРИСТО БОТЕВ”, ГР. ДУПНИЦА ОТБЕЛЯЗАХА С ВИКТОРИНА 140 ГОДИНИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

В навечерието на 140-годишнината от Априлското въстание ученици от Гимназия „ Христо Ботев”, гр. Дупница участваха в състезание, посветено на историческото събитие. Мероприятието бе организирано от старшите учители по история и цивилизация Д. Зарева и Т. Кръстовчева и е една от дейностите на методическото обединение, свързани с предстоящата 135-годишнина на Гимназията. Гости на събитието бяха г-н Т. Петков, г-жа Г. Ризова, Г-жа И. Маврова, учители и ученици на Гимназия „ Христо Ботев”.
Основната цел на състезанието бе да предизвика по- голям интерес към личностите и събитията от времето на Априлската епопея.


В състезанието участваха ученици от всички пет паралелки на девети клас и от VІІІ”в” клас, изучаващи история и цивилизация като СИП.
То протече в три кръга:
І кръг- Отговор по изтеглена чрез жребий тема, свързана с подготовката, избухването , потушаването, значението и международния отзвук от въстанието
ІІ кръг- Разпознаване на изображения на личности и кратки сведения за тях
ІІІ кръг-Отборно решаване на кръстословица за Априлското възстание
Отговорите бяха оценявани от компетентно жури в състав:
1. Тодор Петков- учител по история и цивилизация и настоящ началник на отдел
„Образование, наука и култура” към Община Дупница
2. Анелия Андонова- старши учител по история и цивилизация в Гимназия „Христо Ботев”
3. Цветомира Попова- ученичка от ХІІ „в” клас, получила оценка Отличен ( 5.88 ) на национален кръг на олимпиада по история и цивилизация, проведен в гр. Варна на 16.04.2016 г.
Всички участници се представиха достойно, а решаването на кръстословицата в ІІІ кръг на състезанието показа, че децата умеят да работят в екип.
Класиране:
І място – Отбор № 2 ( VІІІ „в” клас) и Отбор № 5 ( ІХ „в” клас )- с по 44 точки ( от максимален брой точки- 45)
ІІ място- Отбор № 3 ( ІХ”Б” клас )
ІІІ място- Отбор № 2 ( ІХ”а” клас )и Отбор № 4 ( ІХ”д” и ІХ, „Г” клас )
Участниците получиха като награди книги, осигурени от Община Дупница, а водещите припомниха на всички присъстващи, че който забравя миналото, е осъден да го преживее отново.