МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

Учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” отпразнуваха патронния си празник на 8 ноември

На 8-ми ноември, когато е големият християнски празник на св. Архангел Михаил, учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” отпразнуваха патронния си празник със спортно състезание под надслов „Заедно спортуваме, заедно празнуваме” и с откриването на новата част от сградата на училището – пристройка, включваща зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности.
Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бяха господин Димитър Делчев и доктор Иван Ибришимов – народни представители, инженер Методи Чимев – кмет на община Дупница, госпожа Олга Китанова – заместник-кмет, господин Костадин Костадинов –председател на икономическата комисия, госпожа Виолета Инкьова – председател на комисията по образованието, госпожа Радостина Новакова – началник на РУО Кюстендил, госпожа Ивана Радомирова – председател на съюза на пивоварите, общинските съветници господин Славчо Павлов и господин Илиев, директори на училища и детски градини в града, родители и бивши ученици в училището.


Денят премина вълнуващо и емоционално. В спортната зала на град Дупница учителите и децата бяха подготвили спортен празник. Родители на учениците активно се включиха в организацията и провеждането му. В състезанието участваха три отбора: „Ракета”, „Комета” и „Стрела”, съставени от ученици и техните родители. Журито, председателствано от госпожа Зорница Шуманова – председател на обществения съвет към училището, също бе съставено от родители.
С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри.
Всички участници бяха наградени с грамоти от училището, а специалният ни гост госпожа Ивана Радомирова, председател на съюза на пивоварите в България, поднесе на спортистите много подаръци.
Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, и танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.
Бяха наградени и победителите в предварително обявения литературен конкурс и конкурс за рисунка „Детски мечти”. И наистина беше сбъдната една дългогодишна мечта – беше открита изградената двуетажна пристройка към училището със зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности. То започна с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия. Кметът инж. Чимев, директорът на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, госпожа Румяна Гиргинова, и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев прерязаха лентата на новата пристройка. С огромно вълнение госпожа Румяна Гиргинова се обърна към присъстващите с думите, че „човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нашата мечта беше да си имаме помещение за хранене и мултифункционална зала. Благодаря на всички за усилията и подкрепата”!
„Сбъдната мечта” нарече постигнатото и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев, като обеща, че ще продължим да мечтаем заедно.
За откриването бе получен и поздравителен адрес от госпожа Меглена Кунева министър на образованието и науката.
Празникът завърши в двора на училището, където се изви кръшно българско хоро и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства. Тази прекрасна традиция ни събра отново заедно за петнадесета поредна година с пожелания за успехи и благоденствие на всички!