МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

 

В периода от 14.12.2018 г. до 19.02.2019 г. в област Кюстендил ще се проведат общинските кръгове на ученическите олимпиади за учебната 2018/2019 година, съгласно определения график.

  4

Утвърдени графици за провеждане на областните и националните кръгове на ученическите олимпиади, на националните състезания и на националните състезания по професии за учебната 2018/2019 година.


На вниманието на РАБОТОДАТЕЛИ и ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ от ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ!

Във връзка с изготвяне на предложението за държавен план-прием за учебната 2019/2020 година за област Кюстендил на основание чл. 50, ал. 3 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование Регионално управление на образованието – Кюстендил кани работодателите и представителни организации на работодателите от област с административен център Кюстендил да направят заявки за прием на ученици в VIII клас за обучение по защитени специалности от професии, специалности от професии с доказан текущ или прогнозиран недостиг от специалисти на пазара на труда и други търсени на пазара на труда професии и специалности от професии по приложения образец.
Заявките могат да се направят и чрез училищата в срок до 15 януари 2019 година.

Заявка за държавен план-прием на ученици в VIII клас за обучение по специалности от професии за учебната 2019/2020 година

ПОДРОБНОСТИ ЗА ДПП

Предстоящо

На 16.02.2019 г. от 09.00 часа ще се проведат областните кръгове на олимпиадите по:

  • история и цивилизация. Училища-домакини: ОУ "Хр. Павлович" - Дупница и ОУ "Проф. М. Дринов" - Кюстендил.
  • испански език. Училище-домакин: СУ "Св. П. Хилендарски" - Дупница.
  • информатика. Училище-домакин: ПМГ "Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил.

Учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” отпразнуваха патронния си празник на 8 ноември

На 8-ми ноември, когато е големият християнски празник на св. Архангел Михаил, учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” отпразнуваха патронния си празник със спортно състезание под надслов „Заедно спортуваме, заедно празнуваме” и с откриването на новата част от сградата на училището – пристройка, включваща зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности.
Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бяха господин Димитър Делчев и доктор Иван Ибришимов – народни представители, инженер Методи Чимев – кмет на община Дупница, госпожа Олга Китанова – заместник-кмет, господин Костадин Костадинов –председател на икономическата комисия, госпожа Виолета Инкьова – председател на комисията по образованието, госпожа Радостина Новакова – началник на РУО Кюстендил, госпожа Ивана Радомирова – председател на съюза на пивоварите, общинските съветници господин Славчо Павлов и господин Илиев, директори на училища и детски градини в града, родители и бивши ученици в училището.


Денят премина вълнуващо и емоционално. В спортната зала на град Дупница учителите и децата бяха подготвили спортен празник. Родители на учениците активно се включиха в организацията и провеждането му. В състезанието участваха три отбора: „Ракета”, „Комета” и „Стрела”, съставени от ученици и техните родители. Журито, председателствано от госпожа Зорница Шуманова – председател на обществения съвет към училището, също бе съставено от родители.
С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри.
Всички участници бяха наградени с грамоти от училището, а специалният ни гост госпожа Ивана Радомирова, председател на съюза на пивоварите в България, поднесе на спортистите много подаръци.
Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, и танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.
Бяха наградени и победителите в предварително обявения литературен конкурс и конкурс за рисунка „Детски мечти”. И наистина беше сбъдната една дългогодишна мечта – беше открита изградената двуетажна пристройка към училището със зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности. То започна с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия. Кметът инж. Чимев, директорът на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, госпожа Румяна Гиргинова, и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев прерязаха лентата на новата пристройка. С огромно вълнение госпожа Румяна Гиргинова се обърна към присъстващите с думите, че „човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нашата мечта беше да си имаме помещение за хранене и мултифункционална зала. Благодаря на всички за усилията и подкрепата”!
„Сбъдната мечта” нарече постигнатото и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев, като обеща, че ще продължим да мечтаем заедно.
За откриването бе получен и поздравителен адрес от госпожа Меглена Кунева министър на образованието и науката.
Празникът завърши в двора на училището, където се изви кръшно българско хоро и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства. Тази прекрасна традиция ни събра отново заедно за петнадесета поредна година с пожелания за успехи и благоденствие на всички!