МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Съгласно Заповед № РД09-642/12.03.2021 г., изменена и допълнена със Заповед № РД09-683/15.03.2021 г. на министъра на образованието и науката за учениците от V до XII клас от училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на област Кюстендил да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, считано от 15.03.2021 г. до 02.04.2021 г. включително.

 

 

МЕСЕЧНА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ДО 14-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПРИ ОБЯВЕНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ИЛИ ОБЯВЕНА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Предстоящо

Предстои заключителният етап от обучението за оценяване в електронна среда на изпитните работи в IV клас от НВО по БЕЛ, в VII и в X клас от НВО по математика.

Публикувано на 09.03.2021 г.

Всички участници, които са участвали в предходните етапи на обучението, регистрирали са се в електронната среда, проверили са и са оценили съответния изискуем брой писмени работи за съответния клас и предмет, следва:

1. На 19 март 2021 г. от 12:00 до 17:00 часа трябва да проверят и да оценят определен брой писмени работи.

2. Участниците да организират преките си задължения в училищата, така че да имат възможност да се включат в последния етап на обучението.

3. Допълнителни указания ще получат по електронен път от организаторите на обучението.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Публикувано на 13.05.2021 г.

В изпълнение на чл. 15, ал. 2 от Правилника за устройството и функциите на Националния инспекторат по образованието, ОБЯВЯВАМ обучение за външни инспектори за целите на инспектирането за 2021 г.

Заявления за участие в обучението ще се приемат от 17 май до 21 юни 2021 г. в офиса на НИО от 9.30 до 17.00 ч. всеки работен ден на следния адрес: София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 52 Б, ет. 7, офис 2 или изпратени по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Необходими документи:

Прочети още...

120 ГОДИНИ ОУ “НЕОФИТ РИЛСКИ“ ДУПНИЦА

С грандиозен празничен концерт, продължил повече от два часа пред препълнената зала на ОДТ „Невена Коканова“, на 17 май бе отбелязана 120-годишнината от основаване на училището. На събитието присъстваха много гости – учители-ветерани, начело с директора Стефан Чавеев, бивши възпитаници и служители на училището, родители, представители на Община Дупница, на училищното настоятелство и обществения съвет.


Концертът започна с официална част – слово на директора Бистра Стойкова, поздравителни адреси от кмета на общината – инж. Методи Чимев и от началника на РУО Радостина Новакова, филм-презентация за историята, традициите, съвременното развитие и постижения на училището, рецитал „120 години – стъпки към светлото“ по стихове на поетесата Мариана Александрова – преподавател в училището. Особено приповдигнатата и тържествена атмосфера създадоха изпълненията на химна на РБ и „Многая лета“ от мъжки хор „Свети Иван Рилски“ с диригент Таня Камбурова. В богатата концертната част се изявиха групите за извънкласни занимания по проект „Твоят час“ – „Модерен балет“ с ръководител Мая Владимирова, „Модерни танци“ с ръководител Александър Димитров, вокалните групи:“Звездици“ с ръководител Елка Иванова и „Устрем“ с ръководител Костадин Димов, талантливите индивидуални изпълнители Ивайла Кръстева, Димитър Стоянов и Стефани Пешова.
В програмата се включиха и възпитаниците на училището: Воин Войнов с танцовите състави към ОУ“Неофит Рилски“ – „Дани“ и състав „Актавис“, Магдалена Лобутова с група “Сладурите“ и балерината Моника Есова, чиито изпълнения предизвикаха истински фурор в залата.
Много възхищение и овации събра есето на ученичката Габриела Владимирова, победител в конкурса:“Моето училище празнува“.Тя отправи от името на всички учениците и своя поздрав и признателност към учителите и директора на училището.
Концертът завърши с химна на училището по стихове на Марияна Александрова и музика Костадин Димов, който запяха всички присъстващи в залата.
Празникът продължи с коктейл „Среща на поколенията“ в ресторант„Вардар“, побрал повече от сто преподаватели и гости.