МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

 

В периода от 14.12.2018 г. до 19.02.2019 г. в област Кюстендил ще се проведат общинските кръгове на ученическите олимпиади за учебната 2018/2019 година, съгласно определения график.

  4

Утвърдени графици за провеждане на областните и националните кръгове на ученическите олимпиади, на националните състезания и на националните състезания по професии за учебната 2018/2019 година.


На вниманието на РАБОТОДАТЕЛИ и ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ от ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ!

Във връзка с изготвяне на предложението за държавен план-прием за учебната 2019/2020 година за област Кюстендил на основание чл. 50, ал. 3 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование Регионално управление на образованието – Кюстендил кани работодателите и представителни организации на работодателите от област с административен център Кюстендил да направят заявки за прием на ученици в VIII клас за обучение по защитени специалности от професии, специалности от професии с доказан текущ или прогнозиран недостиг от специалисти на пазара на труда и други търсени на пазара на труда професии и специалности от професии по приложения образец.
Заявките могат да се направят и чрез училищата в срок до 15 януари 2019 година.

Заявка за държавен план-прием на ученици в VIII клас за обучение по специалности от професии за учебната 2019/2020 година

ПОДРОБНОСТИ ЗА ДПП

Предстоящо

120 ГОДИНИ ОУ “НЕОФИТ РИЛСКИ“ ДУПНИЦА

С грандиозен празничен концерт, продължил повече от два часа пред препълнената зала на ОДТ „Невена Коканова“, на 17 май бе отбелязана 120-годишнината от основаване на училището. На събитието присъстваха много гости – учители-ветерани, начело с директора Стефан Чавеев, бивши възпитаници и служители на училището, родители, представители на Община Дупница, на училищното настоятелство и обществения съвет.


Концертът започна с официална част – слово на директора Бистра Стойкова, поздравителни адреси от кмета на общината – инж. Методи Чимев и от началника на РУО Радостина Новакова, филм-презентация за историята, традициите, съвременното развитие и постижения на училището, рецитал „120 години – стъпки към светлото“ по стихове на поетесата Мариана Александрова – преподавател в училището. Особено приповдигнатата и тържествена атмосфера създадоха изпълненията на химна на РБ и „Многая лета“ от мъжки хор „Свети Иван Рилски“ с диригент Таня Камбурова. В богатата концертната част се изявиха групите за извънкласни занимания по проект „Твоят час“ – „Модерен балет“ с ръководител Мая Владимирова, „Модерни танци“ с ръководител Александър Димитров, вокалните групи:“Звездици“ с ръководител Елка Иванова и „Устрем“ с ръководител Костадин Димов, талантливите индивидуални изпълнители Ивайла Кръстева, Димитър Стоянов и Стефани Пешова.
В програмата се включиха и възпитаниците на училището: Воин Войнов с танцовите състави към ОУ“Неофит Рилски“ – „Дани“ и състав „Актавис“, Магдалена Лобутова с група “Сладурите“ и балерината Моника Есова, чиито изпълнения предизвикаха истински фурор в залата.
Много възхищение и овации събра есето на ученичката Габриела Владимирова, победител в конкурса:“Моето училище празнува“.Тя отправи от името на всички учениците и своя поздрав и признателност към учителите и директора на училището.
Концертът завърши с химна на училището по стихове на Марияна Александрова и музика Костадин Димов, който запяха всички присъстващи в залата.
Празникът продължи с коктейл „Среща на поколенията“ в ресторант„Вардар“, побрал повече от сто преподаватели и гости.